BejelentésMás a valóság és más az árnykép, más az ébredő élet és más az álom.
A tisztánlátás az élet olyan ajándéka, amely gyakran megkésve érkezik.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


A Reiki 5 alapelve a teljes értékű élet nélkülözhetetlen összetevője


A Reiki filozófiájának szerves része, hogy felelősséget vállalunk saját életünkért és önmagunk gyógyításáért. Az öt alapelvet Dr. Usui emlékeztetőül szánta az embereknek, hogy segítségükre legyen az öngyógyításban és pozitív hozzáállásra buzdítson.


1. Csak a mai napon – ne légy mérges

A harag csupán annak az energiának a pazarlása, amelyet jobb helyre lehetett volna irányítani. Erőteljes testmozgással vagy fizikai munkával is kiengedhetjük a felgyülemlett negatív energiát, amely a haraghoz vezet.

A harag és a düh olyan érzelem, amely bűntudatból ered, ilyenkor elválasztottnak érezzük magunkat az Egyetemes tudatállapottól. Ha dühöngünk, akkor irányításra vágyunk, de csak azért, mert mi magunk nem tudjuk irányítani a dolgainkat, s úgy érezzük, kicsúsznak a dolgok a kezeink közül.

Sokszor vagyunk dühösek emberekre csak azért, mert nem teljesítették az elvárásainkat, de elfelejtkezünk arról, hogy valójában mi vonzzuk be a körülöttünk lévő embereket, akik sokszor bizony tükröt tartanak elénk, hogy végre észre vegyük a kevésbé előnyös tulajdonságainkat.

Ilyenkor jó kívülről megfigyelni magunkat, hogy milyenek vagyunk az adott szituációban, melyek ezek az előnytelen viselkedési minták, amelyet végre le kellene tudnunk tenni. Az érzelmek, így a düh elfojtása azonban nem helyén való. Csendesítsük le az érzelmeinket és mondjuk el a másik félnek, hogy mit gondolunk az adott helyzetről. Ha a másik fél továbbra is dühös marad, akkor jobb, ha nem reagálunk rá, s szeretetet sugárzunk felé. Amikor mosoly ül az arcunkra nagyon nehéz nem visszamosolyogni.

Próbáld csak ki! Mosolyogj!

2. Csak a mai napon – ne aggodalmaskodjál

A legfontosabb, hogy megszabaduljunk az aggodalmainktól. Aggódni azt jelenti, hogy arra fókuszálunk, amit nem tudunk, amire nem vagyunk képesek. Attól, mert aggódunk sokkal jobb nem lesz a helyzet. Csak magunknak és a környezetünknek szerzünk kellemetlen perceket. Éljünk mindennap legjobb tudásunk szerint, tegyünk meg minden tőlünk telhetőt és a többit pedig bízzuk az Univerzumra.

Ha aggódunk, akkor az félelmet kelt bennünk, mely blokkolja érzelmeink szabad áramlását, s ez a jövőnkre is negatív kihatással van. Az aggodalom következményei közé tartozik többek között a fáradtság, beszűkült artériák, légszomj, krónikus idegesség, emésztési zavarok, hátfájás.

Tudnunk kell, hogy mindenki minden élethelyzetében a tőle telhető legjobb módon cselekszik, az abban a pillanatban rendelkezésére álló tudásának megfelelően. Ha felismerjük, hogy valamikor rosszat cselekedtünk, akkor fogadjuk el, hogy akkor a tudásunk legjavát nyújtottuk, és hál ’Istennek most már pozitívabban látjuk a dolgokat. Mondjunk köszönetet a tanultakért és a jövőben ha szembe kerülünk egy hasonló szituációval akkor jusson ez eszünkbe és cselekedjünk helyesen.

Sokan azért aggódnak, mert a jövőjüket nem látják túl pozitívan. Sok a befizetésre váró számla, kevés a pénz, a munkahelyen a főnök egyfolytában minket zaklat, a kollegákkal sem jövünk ki és még a metróajtó is pont az orrunk előtt záródik be. Az a legfontosabb, hogy a jelenben éljünk, hisz amilyennek megéljük a mai napot, olyan lesz a holnapunk is. A változás mindenkinek ott van a kezében, a kérdés, ki az, aki használni is fogja. A reiki az átalakulás hajtóműveként működik, de azt azért érdemes tudnunk, hogy sokszor ez a változás nem mindig gyors és gördülékeny.

3. Csak a mai napon – tiszteld szüleidet, tanítóidat és az idősebbeket

Elég csak arra gondolnunk, hogy szüleink adtak nekünk életet, ha ők nem lennének, akkor mi sem léteznénk. Sokszor nehéz, de próbáljuk meg elfogadni szüleink bölcsességét, élettapasztalatát, mellyel szintén sokat tudnak előrehaladásunkban segíteni.

Tanítója sok lehet élete folyamán az embernek: iskolai tanára, munkahelyünkön a főnökünk, munkatársaink és spirituális téren a tanítónk is természetesen. Azonban azt sem árt szem elől téveszteni, hogy sok esetben szinte minden embertől tanulunk valamit. Csak rajtunk áll, mennyire ismerjük fel és mennyire fogadjuk el ezt. Sokszor pont az „ellenségünk” az, aki igen fontos dolgokra tud megtanítani bennünket. Mondjunk hát érte köszönetet.

Az idősebbektől áradó bölcsességre is figyeljünk oda és legyünk hálásak érte, hisz a mi példánkon keresztül gyermekeink is továbbadhatják ezt a fajta bölcsességet.

4. Csak a mai napon - tisztességes munkával keresd a kenyered

Tisztességes munkával keresni kenyerünket, azt is jelenti - még ha úgy is tűnik, nem fontos az a munka, amit végzünk -, vegyük észre, hogy munkánkkal mennyire építjük a körülöttünk lévő világot. A megnövekedett stressz sokszor arra is felhívhatja a figyelmet, hogy a nyugalom és önmagunk kifejezése érdekében váltanunk kell egy jobb munkahely felé. Ha erre nincs meg a lehetőség, akkor a pozitív hozzáállás sokat tud még ilyenkor is segíteni.

Az egyik legfontosabb, hogy legalább magunkat ne csapjuk be, azaz legyünk őszinték önmagunkhoz, mert ezt az őszinteséget vetítjük ki a környezetünkre. Ha tisztességesen végzed a dolgodat, akkor őszinte vagy önmagaddal, s ez a szeretet segít neked harmonikus életet élni.

5. Csak a mai napon - érezz szeretetet és tiszteletet minden élő iránt

Érezzünk hálát minden iránt, ami körülvesz bennünket. Mondjunk köszönetet azért, amink van, mert ez a hála többszörösen visszatér majd hozzánk. Fontos azt tudnunk, hogy mi mindnyájan egyek vagyunk.

Az ember már igen nagy mértékben tönkre tette természetét, amely most kezdi igen erőteljesen nem tetszését különböző pusztító változások formájában kinyilvánítani. Leginkább azzal tudunk a bolygónkon és a rajta élő valamennyi élőlényen segíteni, ha először magunkon segítünk. Ha magunkon segítünk, akkor a világ is megjavul.

Segítsünk azokon, akik kérik a segítséget, sokkal jobban fogjuk magunkat is érezni. Ha tiszteletet és szeretet érzünk mindenki iránt, akkor tiszteljük és szeretjük Gaia Földanyánkat is.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!