BejelentésMás a valóság és más az árnykép, más az ébredő élet és más az álom.
A tisztánlátás az élet olyan ajándéka, amely gyakran megkésve érkezik.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


A fény harcosa tudja, hogy egy angyal és egy ördög vitatkozik a keze fölött, amely a kardot tartja. Az ördög azt mondja: - Elgyengülsz. Nem ismered fel a megfelelő pillanatot. Félsz. Az angyal azt mondja: - Elgyengülsz. Nem ismered fel a kellő pillanatot.

Félsz. A harcos meglepődik. Mindketten ugyanazt mondták. Aztán az ördög folytatja: - Hadd segítsek neked. Az angyal pedig azt mondja: - Segítek neked. A fény harcosa ekkor megérti a különbséget. A szavak ugyanazok, de a szövetségesek különböznek. És elfogadja az angyal kezét.


Az igazi barát nem kételkedik, hanem reménykedik.

Néha az ember azt hiszi, hogy jön majd valaki, aki magával hoz egy másik világot... Aztán rájössz hogy ő is ezen a Földön él... Pedig pont ez a lényeg... Hogy jöjjön valaki, aki ezen a Földön él... És hozzon el egy világot... De ne egy másikat, hanem ezt... A miénket... Csak kicsit másképp... Jöjjön valaki, akivel máshogy látod a világot... Akivel máshogy éled meg a mindennapokat... Akivel szebbek lesznek az álmos reggelek... És még szebbek az éjszakák... Akivel a percek óráknak tűnnek, az órák pedig perceknek... Aki ott tud hagyni a szívedben valamit, ami akkor is segít szebbé alakítani a valóságot, ha ő nincs melletted...
Remélem, te is megtalálod őt!

Mindannyian különböző utakat választunk az életünkben. De bárhová is megyünk, mindenhová viszünk magunkkal egy kis darabot mindenkiből.
Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat. De ha tévedek és csak a mai nap van nekünk szeretném elmondani Neked mennyire SZERETLEK és hogy sohasem felejtelek el!
Kérdések


Voltál már úgy, hogy azt akartad mondani, hogy persze, hogy veled tartok, ha mész, és mégis csak egy grimasz meg egy makacs "mégsem megyek" lett belőle? Hogy némán ültél, mikor nyelved hegyén izzott a szó: "szeretlek"?
Hogy a meleg ölelés helyett ijedt távolságtartásba burkolóztál?
Hogy valakinek azt mondtad nélküled is boldog leszek, menj csak, hátra ne nézz, és a kemény szikla porrá hullt, mikor Ő elhagyott?
És csacsogtál már legjobb barátodnak máshoz fűző szerelmedről, lelked mélyén vágyva, hogy csókjával tapassza be a szád?
És kezdtél már úgy mondatot, hogy most elmondom az igazságot neked, s a szerelem színeit lecsupaszítva, csak valami halovány képet festettél érzéseidről, nehogy nevetségessé válj?
Mondta már a belső hangod, hogy nem jött még el az ideje, és később azt, hogy elmúlt?
Nevettek-e már ki azért, mert szerelmet vallottál?
Rád kiáltott-e már etikai értékrended, ne tovább, nem szabad így szeretni, és féltetted-e már szerelmed attól, hogy életed túl bonyolult?
Ébredtél-e már arra, hogy szíved igazgyöngyeit olyannal osztottad meg, aki nem bírt rá vigyázni?
És volt-e bűntudatod, amikor a másik, kit megszerettél, neki már csak szűk marokkal mért üveggyöngy jutott?
És képedtél-e már el azon, hogy nem csak egy szerelem van a szívedben?

FofasDemény Ágnes: Ahogy érzed


Amikor történik valami, és visszafordíthatatlan, akkor érzed, hogy szétmar. Lassan, csendben. A ki nem mondott szó... Szavak.Naponta elszalasztod az alkalmat, nem egyet, többet is. Nem törődsz vele. Különböző helyzetek vicsorgó játékaként éled meg gyakran, hogy ki kellene mondani, de nem. Mégsem teszed. Visszanyeled, elhallgatod. Akár dühödben, akár bosszúból, örömedben vagy bánatodban vagy pusztán az élet megszokott közönyével tudod magad mögött, mintha mi sem történt volna. Elfojtod vagy kiírtod, vagy egyszerűen csak nem veszel tudomást róla.Amikor ott van, és mondhatnál valami csúnyát, rosszat, mert megérdemli, de mosolyogva inkább legyintesz és kussolsz. És belül forr tovább valami, ami már elkezdődött veled együtt. Amikor ott van és látod, amikor mondhatnád csak úgy, de nem teszed, mert úgy gondolod, lesz még alkalom.Amikor mondanád, de miért? Mi értelme? Amikor nem mered kinyögni, mert félsz… vagy nincs kinek.Amikor szándékosan nem mondasz semmit, hogy ne csak téged marjon a düh, akkor belül forr tovább valami, ami már megállíthatatlan. Amikor ott van és tehetetlen, és érzed, hogy nincs remény, legalább akkor… De nem… Nem mondasz semmit. Majd máskor. De aztán nem lesz máskor. Vége. És ott maradsz magadban, velük, azokkal… Akkor belül kirobban valami, ami már megállíthatatlan és megmérgez. Amikor történik valami, és visszafordíthatatlan, akkor érzed, hogy szétmar. Lassan, csendben.

Fofas
Senki sem tud végigmenni az úton, de ne feküdjünk le rögtön az elején. Köteles vagy addig haladni előre, amíg csak telik az erődből, jutalmul: minden megtett lépés dicséri jellemed.

Ha három madár ül egy kerítésen, és kettő elhatározza, hogy elrepül, hány madár marad a kerítésen? A válasz: Három. A tanulság: Attól, hogy elhatározol valamit, még nem teszed meg.

Sok emberrel találkozol életed folyamán, de csak a barátaid azok, akik örömmel töltik el szívedet.
Ha magaddal törődsz használd a fejed, ha másokkal törődsz gondolkozz a szíveddel.
Az okos emberek megbeszélik a gondolataikat. Az átlagemberek megbeszélik az eseményeket. A rossz emberek kibeszélik az embereket.
Aki pénzt veszít, sokat veszít. Aki elveszt egy barátot, még többet veszt. De aki elveszti a hitét, mindenét veszti el.
Tanulj mások hibáiból! Nem élsz olyan sokáig, hogy mindent saját hibáidból tanulhass meg.
A tegnap történelem, a holnap meglepetés lesz. A mai nap ajándék!
Néha az életben, te találsz egy különleges barátot.
Valaki, aki megváltoztatja az életedet azáltal, hogy csak része annak.
Valaki, aki megnevettet addig, amíg nem tudod abbahagyni.
Valaki, aki meggyőz téged, hogy valóban van egy bezárt ajtó, ami csak arra vár, hogy kinyisd.
Ez az örök barátság.

Felelős vagyok
Megteszek mindent, amit csak tudok, a tőlem telhetőt nyújtom, és így akarok tenni egészen az utolsó pillanatig. Ha a végén kiderül, hogy igazam volt, akármit is hozzanak fel ellenem, nem számít. Ha az derül ki, hogy tévedtem, tíz angyal is megesküdhet rá, milyen jó voltam, az sem változtat a lényegen.Végső soron nem vállalsz felelősséget az életért, amíg nem vállalsz felelősséget ezért a pillanatért - a mostért. Ugyanis a most az egyetlen hely, ahol az élet föllelhető.
Neked most eredeti John Smith sorokat küldök. Nem valami költőiek, de igazak. Igen, a börtön érzéketlenné tesz, de rákényszerít, hogy észrevegyük, mi a legfontosabb.Család és hűség.Mi elítéltek, tudjuk, hogy a börtönben egyik sem létezik. Tehát ne menekülj az elől, akivé váltál – elítélt. Fogadd el, fejlődj tőle és többé nem veszted szem elől az igazi értékeket.A tudás eszköz, s mint minden eszköznek, a felhasználó kezében dől el a sorsa.Élj és ne vissza élj vele!

FantasiaHa csak egy mosoly van benned, azoknak add, akiket szeretsz.

Köszönöm , minden percet amit kaptam tőletek ..
Köszönöm,hogy karjaitok körém fonva szorosan magatokhoz öleltetek. Egy szívdobbanásnyi időre meglepett, majd én is épp oly erősen átkaroltalak bennetek. Végre valakik, akik nem azért érintettek meg, mert előnyük származott belőle. Csak úgy magatokhoz szorítottatok. Ölelés, hátsó szándék nélkül, csak azért, mert jólesik. Mostanában nem sokszor volt benne részem.
Azt mondják aki többet ad, többet fog kapni, mivel keringésben tartja életében a világegyetem bőségét.Megmutattátok nekem , hogy kell önzetlen szívvel adni ,olyat ami nem kerül semmibe . Köszönöm a sok szép ajándékot , de tudjátok én azt tettem be a kincseim közé ami nincs rajt a képeken!
Te drágább vagy nekem, több vagy, mint önmagam,
ki voltam vagy leszek, ha éltet még az élet,
éljünk önzetlenül, élj értem s én teérted,
élj nekem s én neked, ártatlan-boldogan.
Köszönöm , hogy vagytok nekem ....
Ha akarással szeretlek bennetek, megnyesegetem a szárnyaitok, és örökre itt maradtok mellettem; ha szeretlek bennetek, élvezettel figyelek, ahogy nőnek a szárnyaitok, és boldogan figyelek, ahogy repültök.

Talán válasz!

Miért akartál ki ismerni?Miért akarjátok tudni mik vagytok nekem?
Nincsenek egyforma emberek,ettől izgalmas az élet..És nekem így tetszik mindenki olyannak amilyen.Vannak persze kritikáim és amit ki is mondok annak akinek kell..de nem megváltoztatni fogom,hanem törekszem megérteni,úgy hogy egy kicsit ti leszek.Vannak olyanok akik mellett elmegyek,ha megtehetem,mert nem akarom megismerni a világukat,hisz nem tudok fejlődni tőlük semmit.Persze mindenki változik feljebb jut,ha sikerül de sokan nagyon megvannak elégedve önmagukkal.Na ezek azok az emberek kiket elkerülök,mert ők mindig másban keresik a hibákat.Megtanultam hogy ha őszintén beszélsz nem hisznek neked és mondják érthetetlen számukra ez a nyelv...Pedig a legegyszerűbb dolog.Aztán meg minek beszéljek?A csend sok mindent elárul..Ha leöltök mellém hallgassátok meg mit mond.Nem boszorkányság,de árulkodik.Ha nem akarom,hogy megtudjatok valamit beszéddel eltakarom a lényeget!Vannak ellenségeim,mint mindenkinek..de kevesen vannak akik érdekelnek.Van olyan akitől sokat tanultam de sajnos sokkal több az akiben nem látok semmit ők az elrettentő példák.Mert hát azért mindenről tudomást kell venni és semmit nem szabad alá becsülni.De ha visszaütök ilyenkor érzem magam rosszul,mert belül ezek azok az emberek kiket sajnálok.De ti minek kérdeztek?A szavaknak igen tudom ereje van,csak mindenkiben mást "takar"...Szeretlek,barátság..Nem gondolok bele mennyire le egyszerűsítették ezeket a szavakat az emberek..Valaki egyszer azt mondta nekem,addig beszélj a meggyőződésedről,hitedről míg meg nem hallják mások..És igen ez így is van csak meg kell találni a "hangot".Nem kell osztogatni sem,elég ha suttogsz és egyre több ember fejében kiabálni fog..Mindenhez kitartás kell,türelem..A természet olyan tökéletlenül tökéletes..Mi emberek alkottunk szabályokat ami a természetesség ellen szól.Mi akarunk folyton mindent a képünkre formálni.Azt mikor reggel a madarakra ébredsz az jut eszedbe nem hagytak aludni.Ahelyett jusson el a tudatodig azért énekelnek,mert van valami nagyon jó a napban.Nem lesz vihar,mert akkor csendben lennének.Még a csendes esőt is énekelve fogadják.Az emberekben a vihar hangos és kiábrándító!Keresnek kifogásokat valamit, amit okolhatnak a saját döntéseik miatt..És toporzékolva,kiabálva bizonygatják az igazukat.És a valóság csendben marad.Ők meg boldogok attól,hogy bosszút álltak rajtad.Ők úgy változnak ahogy megköveteli az érdekük...De nem alkotnak maradandót és nem hiányoznak senkinek.Mi azt hiszem ha az utunk végére érünk majd arra emlékezhetünk....
Voltam madár,mert egyedül repültem..
Voltam ember,mert volt valaki aki elkapott mikor zuhantam...
És a vágyaim?Vannak mindenkinek..De ha rohansz és halmozod csak fület tépő sípolás lesz a végén.Ha lassan követed őket és átlapozva lemondasz arról amiben nincs érték.Kialakul egy kotta,ami egy csodálatos világ himnusza lesz és ha a csendben meghallják mindig lesz valaki aki emlékezni fog rád és hiányozni fogsz neki.Ne félj az elmúlástól..semmi nem vész el..csak átalakul!

Fadas

Levél az Alkimistámhoz!
Olvasni kevés,érteni kell amit a sorok mondanak.Azt is kevés mondani,hogy a barát vagy.Csak egy szó,mi összegyűjt számtalan dolgot.Ami nem csak ki mondva van,hanem van mögötte egy jobb világ!
Ne azt kérdezd mivel érdemelted ki...Gondold végig azt,miért nincs több ilyen körülötted?"Maktub"...(Talán teljesítjük a személyes történetüket,és egymás alkimistái vagyunk.)Zakatol az agyam,mikor elkezdem olvasni a történetet..Néhány ember kezébe nyomtam és figyeltem miközben bele olvastak..Veszélyesen nem történt változás az arcokon..Vagy a meglepetés,hogy te ilyeneket olvasol?Igen,és még értem is.-te nem ilyen vagy?Igen persze,hisz minden ember az olajat figyeli a kiskanalán..Ki milyen,mit érdemel?Van felettünk aki ezt eldönti,mert mi csak figyelhetünk a jelekre,de dönthetünk rosszul is,hibázhatunk.Mert van mikor tudjuk a szívünkben a helyes utat,választ mégis ellene teszünk..És addig fog körbe táncoltatni míg ki nem javítod..Persze ez sem egyszerű,mert ezt fel kell ismerni,hogy ne hibázz újból.Az árát megfizeted.Jónak rossznak egyaránt....Hibázz bátran,hogy megtanuld a leckét?Vagy ne csinálj semmit és nem fogsz csalódni?Élj úgy,mint a juhok?Egyél mikor enned kell és igyál mikor szomjas vagy?Hát hibáztam sokszor sokat...tettem a jelek ellen..mikor tudtam megváltoztathattam volna a "jövőt",mert kaptam rá esélyt.De ha a másik utat választom nem ismerem meg ezt a világot,ami veszteség lett volna számomra...... nagyobb,mint az ami a rossz döntésem miatt elveszett.."Ha igazán vágysz valamire az egész univerzum melléd áll!"...És ennek így kellet lennie..mert nem volt igaz..Vagy csak meg kell tapasztalni a "személyes történetnek"minden oldalát!Csak kell a halmozott hiba!Más nem üveg árus lesz,aki álmodik Mekkáról és ez tartja életben!Valami egyszer azt súgta ne köszönjek el tőled!Most visszanézve tudod a választ,nem azért volt mert nem érdekelt semmi!Vannak azóta is kérdéseid nekem...Amire leginkább a csend és a bennünk rejlő gondolatok adják meg a választ.Hívhatjuk Világnyelvnek vagy a nyugalom szigetének is..Mert gondod csak végig...Mond el magadnak mit jelent:szeretet....aztán az,hogy gyűlölet.???Kérdezz meg néhány embert és kapásból fújja...De te meg tudod fogalmazni??Én nem...beszélhetnék róla,lehetne egy örök téma...de nem megfogalmazni kell és nem szajkózni...A gyűlölet egyszerű számomra,könnyű érezni ha igazságtalanság ér és mégis csak magamnak okozok vele gondot,hisz belül gyötröm szét magam..Mert magam okolhatom ezért az érzésért...Az egyetlen dolog amit megtehetek,nem ártok másoknak vele...kikerülöm azokat akik számítanak és azt mondom megoldom az én dolgom...és mennyit ártok ezzel...mégis aki azt hiszi kiérdemelt engem nem büntet ezért.Pedig én vagyok az aki megköszönheti,hogy elfogadott ilyennek..És megvár míg én rendezem a dolgokat önmagamban...mert légy türelmes...sokszor nehéz annak lenni,mert mást kapsz mint várnád...és jön hogy utálok mindent,pedig csak magaddal van bajod...és mivel ilyen vagy legyőzi az az összetett dolog aminek az egyszerű neve a barátság...Az egyszerű dolgok a legjobbak...igen csak igen unalmasak...."Nos az egyetlen tanács amit adhatok neked-mondta a Bölcsek Bölcse.-A boldogság titka abban rejlik,hogyan lássuk a világ minden szépségét úgy,hogy közben ne feledkezzünk meg egy pillanatra sem a kanálban lévő két csepp olajról."

Aki igaz barátjára néz, mintegy saját énjét szemléli benne. Azért az, akinek jó barátai vannak, távollétében is jelen van, akkor is bővelkedik, ha szükséget szenved, akkor is erős, ha gyengeség vesz erőt rajta. És ami még hihetetlenebb: holta után is él, mert életben maradt barátainak tisztelete, emlékezése, gyásza kíséri. Ezért van, hogy boldogok a megholtak, mert örökké élnek barátaik emlékezetében, és dicsők az élők, mert a síron túl is megtartották szeretetüket barátaik iránt.
Marcus Tullius Cicero

Az út hídjai

Minden csoda a tiéd lehet,a legmerészebb álmaidat is megépítheted.-de lassan.
Téglánként.
Minden tégla lerakásához türelem kell,kitartó szorgalom,s főleg hit.-hogy ebből végül ház lesz.
Minden egyes téglánál látni kell a Házat!
Ez a hit!
" A nem látható dolgok valósága."

Ne kutass olyan válaszok után, amelyeket nem kaphatsz meg, mert nem tudnál együtt élni velük. Az egyetlen cél, hogy megélj mindent.
Élj hát most a kérdéseknek. S így fokozatosan, anélkül, hogy észrevennéd, egyre közelebb kerülsz ahhoz a távoli naphoz, amikor majd választ kapsz mindenre..

Volt egyszer egy ember, aki szépnek látta a világot, akinek nem voltak ellenségei és aki azt hitte, hogy megelégedett.
De volt három barátja.
Az egyik minden nap arról beszélt neki, hogy mi csúnyát látott a világban. A másik folytonosan fogadkozott, hogy megvédi az ellenségek ellen. A harmadik azt vitatta, hogy csak a gonosz ember megelégedett egy ilyen bűnös társadalmi rendszerben.
Addig, amíg az ember elhitte mindezt és felakasztotta magát az erdőben egy fára. A három barát pedig összeült búsulni a fa alá és azt mondták:
Szegény meghalt ugyan, de fontos, hogy mi hűséges barátai voltunk.
Valahányszor a barátságról gondolkozol, jusson eszedbe ez a kis történet. És gondolj a következőkre:
1. A barátság nem azt jelenti, hogy jogod van beavatkozni embertársad belső életébe.
2. A barátság nem hatalmaz föl arra, hogy tapintatlan és neveletlen légy.
3. A barátság nem azt jelenti, hogy valaki korlátlanul önzéseink rendelkezésére áll.
4. A barátság nem jogcím arra, hogy jellemhibáinkat feltétlenül és kötelességszerűen megbocsássák.
5. A barátság nem arra való, hogy valakit meggyőzzünk a magunk álláspontjának igazságáról, mindössze arra alkalmas csupán, hogy mások álláspontjait megértsük.
6. A barátság nem kér, nem követel, de nem is ismer áldozatokat.
7. A barátság oka nem lehet sem a véletlen, sem az egymásrautaltság. Még kevésbé azonos világnézeti beállítottság, vagy politikai célkitűzés. A barátság oka egyedül a barátság maga. Ez másra is érvényes ...
Az emberi lélek valami olyan titka ez, mint a zenének a hangok harmóniája. Nem azonosak, de kiegészítik egymást. Az igazi barátság olyan az emberi világ diszharmóniájában, mint egy finom, halk akkord.
(Vass Albert)
Igazán hallgasd meg azt, amit mások mondanak neked, és amit Te mondasz.
Más emberek rámutathatnak személyiséged olyan részeire, amelyeknek Te nem is vagy tudatában. Légy nyitott mások megjegyzéseire és konstruktív kritikáira, nézd ezeket objektív módon, és legyél képes azt mondani, hogy " Igen, ez így van.
Ezen még dolgoznom kell." , vagy " Nem, ezt nem jól látják. Én egyáltalán nem vagyok olyan."
Az a legfontosabb, hogy figyeld meg saját kulcsmondataidat.
Mik a kulcsmondatok?
Azok az állítások, amelyek tükrözik belső meggyőződéseidet.
Ezek azért olyan fontosak számodra, mert mély elkötelezettséget érzel arra, hogy nekik megfelelően cselekedj.

Nem rejthető el a hegyre épített város

A Barátság egy szó, egy gondolat, egy érzés, egy hely a szívedben. Barátodnak mondod azt az embert, akihez valami kis szállal fűződsz, viszont a barátságotokat is átfűzi egy erős szakíthatatlan szál, ami akár örökké és tarthat. S van olyan, amikor ez a szál, egy gyenge kis cérna, melyet eddig és még ezután is csak az érdek tartott össze. De én úgy érzem, hogy az a szál, ami az én kis barátomhoz fűz erős, és szakíthatatlan.
Mert ha én sírok, valahol a szívében ő is együtt zokog velem.
Mert ha Boldog vagyok, akkor ő is az lesz velem.
Mert ha kiöntöm neki a szívemet, végighallgat, nem szól közbe, nem dörgöli az orrom alá, hogy nem kellett volna, vagy teljesen bolond vagy, csak hallgat némán, nem próbál segítséget adni, hisz nem kértem rá, csak a mondanivalóm után, együtt élvezi a csendet velem.
Mert egy barát, akit a legerősebb szálak fűznek hozzád, kiolvassa a szemedből minden ki nem mondott szavad.
Mert az a barát mindig emlékszik, akár az örök időkig veled arra hogyan ismeretétek meg egymást.
Mert ő már akkor is a barátom volt, mikor nem ismertem.
Mert a szívem már akkor is tudta, hogy van számára ott egy üres hely. Egy olyan, amely csak az övé, amit más nem foglalhat el.
Erre az érzésre, mondják a nagy okosok, hogy BARÁTSÁG. Bár ezt egyetlen szóval sem lehet igazán kifejezni. Még a szeretlek szó sem bír, olyan erősséggel, mint amilyen erősen az a száll össze tartja azt a két embert.
A Barátság egy gondolat is, vagy akár ezer másik, mert a barátodra mindig gondolsz.
Ha szomorú vagy. Ha szerelmes vagy. Ha boldog vagy. Ha álmodsz. És Bármikor bármilyen helyzetben eszedbe jut az, rá nem kell sose téged emlékeztetni. Mert akkor is ott van veled, amikor nem látod, amikor nem érzed közvetlen törődését. Csak csupán, az hogy létezik valahol a nagyvilágban egy olyan ember, aki megért, és szeret, és bátran vállalja azt h a barátod lehet.
Remélem te is így gondolsz rám, mint egy Igazi Barátra.
Tudod nem csak a szerelemben, lehet várni az igazira. A Barátságban is van egy ugyan olyan igazi, akit megálmodtál magadnak, akivel leéled az egész életed önzetlen szeretetben.¦

Pedig szerintem ő az egyetlen, aki nem nevetséges. Talán mert mással törődik, nem saját magával.

Okos leszek ..¦¦¦

(Tudod, hogy hívják a szőkét, akinek esze is van? - Golden retrievernek.)
Népszerűbb lettem, mint egy csomag mentolos szájfrissítő a hagymafesztiválon.
Ismersz , nagyon szerény és visszahúzódó vagyok...
Ugye szeretsz még ? ...
Az engedelmesség betartja a szabályokat. A szeretet tudja, hogy mikor szabad azokat megszegni.
Ne haragudj rám.... Tudod én nem szeretem ollan nagyon magam ...
Nagyon ...¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦
Az egész Világegyetemben csak egy morzsa vagyok. Nem törekszem több lenni.
Ugyanúgy nem tudod a bizalmat megjátszani, mint ahogy nem tudod az alázatot "csinálni". Az vagy van, vagy nincs. A bizalom egy olyan kapcsolat gyümölcse, amelyben tudod, hogy szeretnek téged. Mivel te nem tudod, hogy szeretlek, nem tudsz bízni bennem.
Én igen ...

Ha én ördög lennék ..

Ha én ördög lennék, és kapnék egy megbízást egy még nagyobb ördögtől, hogy tegyem tönkre az Isten által teremtett világot, pontosan azt csinálnám, amit most az ember: siettetnék. Gyorsítanám a fejlődést, az élményeket, az információkat, a történéseket, az érzelmi hatásokat, és mint tehetséges Sátán, pörgetni kezdeném a világot. És addig pörgetném, amíg ennek a pörgésnek a sebessége meghaladja az emberi agy élmény-feldolgozási képességét, az emocionális teherbírását. Amíg minden tönkre nem megy....
100 emberből csupán egy, aki megvalósítja önmagát és képességeit teljes egészében kihasználja. A többség anélkül létezik, hogy igazán élne. Általános vélekedés szerint a legtöbb ember csupán 10%-át hasznosítja életenergiáinak. Csak 10%-át látják a világ szépségének, az emberi érzésvilág mélységének és gazdagságának csupán tíz százalékát élik át. Botorkálnak a világban anélkül, hogy elmélkednének róla, anélkül, hogy kutatnák azt. Úgy élnek, hogy közben a szeretet tört hányadát adják és kapják...
Ez az egyetlen életed van. Ha egy utcahosszúságú “miért nem tettem meg azt, amit szerettem volna” listával fognak eltemetni, az semmi mást nem jelent, mint hogy NEM TETTED MEG, amit lehetett volna.
Az olyan helyekre vezető utakat, ahová érdemes eljutni, nem lehet lerövidíteni....
Egy ölelés ideális ajándék. Mindenkire illik a mérete, és senki se ellenzi, ha továbbadják.
Napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten maradáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz.

Bízd magad arra a harmadikra.

Valamit kérnek tőled.
Megtenni nem kötelesség.
Mást mond a jog,
mást súg az ész.
Valami mégis azt kívánja: Nézd,
tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass,
mert az a szeretet.

Messzire mentél.
Fáradt vagy. Léptél százat.
Valakiért még egyet kellene.
De tested, véred lázad.
Majd máskor! – nyugtat meg az ész.
És a jog józanságra int.
De egy szelíd hang azt súgja megint:
Tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass,
mert az a szeretet.

Valakin segíthetnél.
Joga nincs hozzá. Nem érdemli meg.
Tán összetörte a szíved.
Az ész is azt súgja: Minek?
De Krisztus nyomorog benne.
És a szelíd hang halkan újra kérlel:
Tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass,
mert az a szeretet!

Ó, ha a harmadik
egyszer első lehetne,
és diktálhatna, vonhatna, vihetne!
Lehet, elégnél hamar.
Valóban esztelenség volna.
De a szíved békességről dalolna,
s míg elveszítenéd,
bizony megtalálnád az életet!
Bízd rá magad arra a harmadikra!
Mert az a szeretet.
Az élet legörömtelibb, legszebb, legfurcsább dolgai nem anyagszerűek, nem ragadhatod meg őket a kezeddel. Nem a tapogatható, összerabolható fizikai valóság világába tartoznak. Ők érintenek meg téged, ha megérdemled, vagy ha rászolgáltál. Te csupán a lelkeddel illetheted őket.A lélekből élt életet három dolog különbözteti meg az Ego irányította élettől: az, hogy képesek vagyunk új módokon érzékelni és tanulni; hogy kitartóan végigmegyünk a göröngyös úton; s hogy időt nem kímélve türelmesen megtanuljuk a mély szeretetet.
Alig fél méternyire állunk egymástól, és mégis, mintha ezer mérföldnél is szélesebb szakadék tátongna közöttünk. Néha hiába gyalogolsz napokon, órákon át, még ezt a félméternyi távolságot sem tudjuk leküzdeni, mert vannak olyan szakadékok, amiket csak agymódosítással lehetne átugrani. Azaz sehogy. Csak álltunk hát a kettőnk közt kavargó értetlenség-, fájdalom- és szeretetkatyvasz felett.


Wass Albert: Szívpalota titka

Minden szívnek van egy csodakertje,
a kert közepében van egy palota,
s minden palotában egy fekete szoba.

A fekete szobában Csontvázember ül.
Sötéten. Egyedül.
Néha a palota zsivajába,
s a tavaszodba belehegedül.

Olyankor ősz lesz: vágyak, álmok ősze.
Halkan peregnek, mint a levelek.
(Szívedbe mintha ezer kés hasítna:
zokog, zokog a csontvázembered.)
Idegen szemektől kacagással véded,
jaj csak meg ne lássák: drágább mint a kincs!
Mások palotáit irigykedve nézed:
neki nincs! neki nincs!

Pedig:
minden szívnek van egy csodakertje,
s minden csodakertben van egy palota.
S bent, elrejtve mélyen, valahol, valahol:
minden palotában egy fekete szoba

Mindenki kap rá esélyt,hogy erős legyen!

Mindenkinek vannak vágyai...nekem is neked is...soha ne legyen benne az,ha valamit nem kapok meg...elveszem!
Eljön az idő, amikor minden kijárat lezárul, mintha viasszal tapasztanák be. Ülsz a szobádban, a testedben érzed a szúró fájdalmat, ami összeszorítja a torkodat és veszélyes kis könnyzacskókká préselődik a szemed mögött. Egy szó, egyetlen mozdulat és mindaz, ami felgyülemlett benned - elmérgesedett harag, elüszkösödött féltékenység, teljesíthetetlen vágyak - kirobban belőled dühös, tehetetlen könnyekben, zavart zokogásban és hüppögésben, és mindez nem is szól senkinek. Nincs kar, hogy átöleljen, nincs hang, hogy azt mondja: jó, jó. Aludj és felejtsd el. - Nem, nem. Ebben a szörnyű, új függetlenségben a veszedelmes, intő fájdalmat érzed, a kevés alvás és a túlfeszített idegek játékát és azt a sejtést, hogy ezúttal a kártyákat ellened rakták, és a halom egyre nő. Kijárat kell és mindet plomba zárja. Éjjel-nappal a magad csinálta sötét, szűk börtönben élsz.Gőg és hiúság...uralkodás és akarom ......A vágyakat követni kell... de legyen..kérem,mert szeretném és a köszönöm...hagyom a jót megtörténni.
Szerettél amíg éltél?

Isten csak ennyit kérdez: "Szerettél, amíg éltél?" Ez az élet lényege: a szeretet képessége, nem pedig a név, amit az útlevelünkben, a névjegykártyánkon és a személyi igazolványunkban hordunk. A nagy misztikusok cserélgették a neveiket, sőt, volt, aki örökre elhagyta. Amikor Keresztelő Szent Jánostól megkérdezték, hogy ki ő, csak annyit mondott: "Én kiáltó hang vagyok a pusztában." Amikor Jézus rátalál egyik követőjére, nem törődik vele, hogy a férfi egész életében a Simon névre hallgatott, és elnevezi Péternek. Mózes megkérdezi Istentől a nevét. A válasz: "Én vagyok."
Mit jelent Én?Ő tudni fogja...nem csak egy kép leszek ami folyton változik.,nem is egy név...mert az ember hiába változtat a külsején,ha belül nem lesz jobb...Belül kell változtatni az embernek,önmagán és nem kívülről...azt annyira egyszerű...hisz gondoljunk csak bele,elég levágatni a hajat,máris más lesz az aki addig voltál...látod...De ha igazán valamit látni akarsz csukd be a szemed...és ha "szívvel" nézel...teljesen mindegy,milyen a lélek új lenyomata amit testnek hívunk!
Ne akarj kereszteden könnyíteni...Soha ne tedd más kezébe a sorsod!Ha a "középpont" nem benned van,hanem kívül-másoktól függ örömöd és bánatod.Barát vagy ellenség:Mindegy.Szerelmedet harcodat egyaránt elveszíted,ha mások irányítják.Hiába tudsz az igazságról,ha te magad üres vagy és a szívedben ,ami a "középpontod" az igazság is üres marad...Óvakodj a hiúságtól,nagyravágyástól.A valódi értéknek nem kell propaganda..
A csomagolás szép-de mi van belül?Azt hiszed ezt mások nem látják?...
Az igazság,őszinteség kössön emberekhez,igazi egység magaddal másokkal ezt nem fertőzheti önáltatás,hazugság!
Hiába prédikálsz...ha nem az vagy mint a szavaid...magadon kell dolgozni és nem másokat megtéríteni....
Vannak dolgok az életben, amikért érdemes a végsőkig harcolni.
Tudom, melyik utat kell követnem, és megteszek mindent, ami tőlem telik, hogy méltósággal végigmenjek rajta.
Szeretni való "lényeimnek"!

Szerintem a legszebb dolog hogyha látod valaki szemében magad, látod ahogy megcsillan benne a fény, ahogy felnéz rád és becsül, ahogy kimutatja, hogy szeret, ahogy odabújik hozzád, hogy érezze az illatod, ahogy megsimítja a hajad, ahogy megölel… ahogy szeretni tud… ez a csoda… és ezeket a dolgokat meg kell látni, ezekért a dolgokért érdemes élni, ezek a dolgok tartják össze az embereket a világot… mert ezek a pillanatok belőlünk vannak… bennünk születnek… mert tudni kell igent mondani, hogy megértsd milyen az ha nem egy utolsó embernek néznek, hanem vagy valaki, egy nagyon fontos személy… valakinek a mindene, csak át kéne látnod, hogy milyen szép dolgokat rakhat eléd a sors az élet… csak meg kéne tanulnod szeretni azt ami van… csak érezned kéne, hogy hány ember szeret, hány ember tenné érted tűzbe a kezét… csak meg kéne tanulnod élni… szeretetben és boldogságban… szeretném azt kívánni, hogy boldog legyél…

A boldogság titkát, nem akkor lehet megtalálni ha többre törsz, hanem hogyha kifejleszted a képességet, hogy élvezd a kevesebbet.”
(Dan Millman – A békés harcos útja)
A zseni: tudja azt, amit nem tudhatna.
A tehetséges: tudja, amit tud.
Az ügyes: azt se tudja, amit tud.
Hazamegyek...

Egyre inkább az az érzésem, hogy az életünk egyetlen mondat, csak nem tudjuk kimondani, hogy mi az. (...) A nagy találkozások, a lélek közeli pillanatok mindig azok voltak, amikor valakit megszerettem. Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő.
Mert ha szeretlek, meglátom benned azt akit csak ritkán látsz magadban: hozzá beszélek, és ő megért engem. Még akkor is, ha a világ legmélyebb dolgáról van szó. És ez fordítva is igaz: ha szeretsz, olyan titkokat tudsz kihozni belőlem, melyekről én magam sem tudtam.
De a szeretet elvesztése nincs, és nem is lehet, soha! Ez az egyetlen pont, ez a mustármagnál kisebb kis atommag a szívünk közepén, ahol lényünknek és az egész teremtésnek a legvégső titkát őrizzük. Ez a titok, ha szavakkal kimondjuk, ennyi: a szeretet örökkévaló. Minden más elmúlhat - és el is múlik. A nap élete véges. A csillagoké is. A kozmoszé is. De a szeretet el nem múlhat-megmarad. Ezért van az, hogy senkit nem lehet megvigasztalni, ha elveszti azt, akit szeret. Minden vigasz erőtlen és hamis. Főleg az a mondat, hogy "az idő majd begyógyítja a sebedet". Nem igaz. Ez nem olyan seb, ami gyógyul. A fájdalom érzése idővel csökkenhet, de a széttépettség érzése megmarad. Egyetlen dolog szüntetheti meg a másik hiányának fájdalmát: ha nem szeretjük tovább. Ha elfelejtjük. Amikor azt mondjuk, hogy az "idő gyógyít", erre gondolunk. A felejtésre. Ez azonban ha valóban szeretünk nem lehetséges.Rendszerint van egy, akit igazán szeretünk.
Aki a legkedvesebb.
Lelkünkhöz közelálló.
Olyan titok ez, melyet nem szabad bolygatni.
A szeretet mélyebben van.
Tudatnál, akaratnál, vágynál, képzeletnél, társadalmi elvárásnál mélyebben.
A szeretet nem kötelesség, nem feladat.
Nem józan ésszel, akarattal, kényszerrel előidézhető állapot.
A szeretet: a szabadság jegyében áll.
Senki sem mondhatja meg, kit szeressek, kit ne szeressek, még én sem utasíthatom magamat, mert ez jóval magasabb szinten dől el, mint ahova akaratunk fölér - ez a lelkünknek olyan helyén dől el, olyan magas, a földi élet légkörén túli szférájában, ahol már sem a társadalom, sem a szokások, az elvárások, a félelmek, az érdekek, de még a lelkiismeret sem szólhat bele semmibe.
A lélek itt már szabadon szárnyal, azzal és oda, akivel és ahová akar.
Úgy hívják: szabadság.
Nincs benne kell és muszáj és az enyém és a tiéd. Nincs benne színjáték. Nincs hazugság.
Nincs idő sem - mert ahogy egy életet leélhetek valakivel és nem szeretem - s egyetlenegyszer találkozok valakivel és szeretem.
Az igazi szeretet feldúlhatja a világ rendjét...

Miért félsz ... van őrangyalod...

Minden szeretetteli, és minden félelemmel teli gondolat következményekkel jár.
A szeretetteli gondolatok valódi önmagunkból származnak.
A félelemmel teli gondolatok, hamis énünktől, egónktól származnak.
...Az okozat összeköttetésben marad az okkal.
Ahányszor egy félelemteli gondolatot választunk, az összeköttetésben marad az egónkkal, mint egy forró levegővel teli léggömb. Ezért fájdalmas tapasztalatokkal maradunk összeköttetésben, egy véget nem érőnek látszó ciklusban, mindaddig, amíg
ragaszkodunk az okhoz, az ego félelemmel teli gondolataihoz.
Ha azonban elengedjük az okot, az okozat is elrepül.
Az a csodálatos mindenben, hogy minden valaha volt félelemmel telt gondolatunk, vagy mások ilyen gondolatai rólunk elengedhetők, és velük együtt fájdalmas következményeik is!
Rossz viszonynak nevezem azt a kapcsolatot, ahol kiszolgáltatott leszek vagy zsarnok. Ahol belegázolok a másik lelkébe. Ahol föladom magam, csak azért, hogy a másik befogadjon. Ahol nem engedem a társamnak, hogy önmaga legyen. Ahol függővé válok, és a "szeretet" nevében olyasmit művelek, amitől nemcsak szenvedek, de önmagam előtt szégyellem is. Azon az áron, hogy magamat elveszítem, nem lehet szeretni.
Ne ess pánikba!!!
Ha egy ember történetesen egy nagy tavat úszna át és egyszer csak túlságosan arra figyel, milyen nagy távolságot kell még megtennie, elkezd összevissza csapkodni és el is süllyedhet – nem azért, mert nem tud úszni, hanem azért, mert elborította a páni félelem. Nem a feladat, hanem a pánik az ellenségünk. Ha egyszerre pillantjuk meg mindazt, amit tennünk kell, természetesen pánikba esünk. Érezd a félelmet, aztán hagyd szertefoszlani. Fordítsd el a szemed a jövőről, és a feladat nagyságáról. Ha láttuk a célt magunk előtt, a miénk lesz majd. Nem kell mindent ma elvégeznünk, nem kell egyszerre megtennünk az egészet. A mai napra összpontosíts! Összpontosíts arra az elgondolásra, hogy minden jól van így! Célunk eléréséhez csak annyit kell tennünk, hogy arra koncentráljunk, ami természetes módon adódik a mai napon következő lépésként a célunkhoz vezető úton. Mindig lesz elegendő erőnk arra, hogy békésen elvégezzük a feladatot, eljussunk oda, ahol holnap lenni szeretnénk. A pánik megállítja a folyamatot. A bizalom és a helyes cselekvés továbbviszi. Lélegezz mélyen! Nyugodj meg! Bizakodj! Cselekedj ma is az útmutatás szerint!
Ma elhiszem, hogy minden jól van ez így. Vezetnek engem, de egyszerre csak egy napra kapok útmutatást. Energiáimat arra összpontosítom, hogy ezt a napot a legjobb képességeim szerint élhessem.
Mindig számíthatsz rám... igen le fogsz még köcsögözni párszor, és fel is idegesítelek... "bántani " foglak ,de cserben nem hagylak ..
My Way - Az Én Utam

Megbánni való akad egy s más, de végül is túl sokat nem nyom a latba. Tettem, mit tennem kellett, megkezdett munkát félbe nem hagytam. Terveztem pályát, meghúztam ívét, s lépésről lépésre gondosan bejártam. De ami még ennél is fontosabb: a magam útját jártam.
Tudom, s tudod te is, néha a fejszét túl nagy fába vágtam. De bármikor, ha kétes volt az ügylet, hadd vesszen, inkább félreálltam. Vállaltam mindent - kiálltam bátran, s a magam útját jártam.
Szerettem, nevettem, sírtam. Töltekeztem, s részem volt kudarcokban. S ahogy csitulnak a könnyek, oly érdekesnek találom, hogy mindezt én vittem végbe. S nem szerénykedve, hadd mondjam ki bátran: Ó nem, én nem - én a magam útját jártam!
Mert mi az ember, mennyit is ér? Semmit, ha föl önmagához sem ér! Mondd csak ki bátran azt, amit érzel! Úgy, hogy a világ szemébe nézel! Nézzük a tényeket: álltam az ütéseket - a magam módján. Igen, ez volt az út, amit jártam."


A barátságunk azon néhány dolog egyike az életemben, amelyektől normálisnak érzem magam.

Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között. Miért csillag a barát? És miért barát a csillag? Mert olyan távol van, és mégis bennem él? (...) Mert nem kíván tőlem és én sem kívánok tőle semmit? Csak azt, hogy legyen, és így, ahogy van; és ő van, és én vagyok, ez kettőnknek tökéletesen elég? Nem lehet rá válaszolni. Nem is kell.
Ami pedig a hamis barátokat illeti, akik segítettek, de feladták, akik segítettek, és elárultak, ők pusztán abban bűnösek, hogy nincs elég bátorság bennük ahhoz, hogy hegyeket mozgassanak.
Első helyen az szükséges, hogy az ember hiteles legyen önmaga szemében. Akkor a barátai is olyanok lesznek. (...) Egy barátság stabilitását mindig a negatív megmérettetés mutatja meg.
Azok a barátaink, akiket elveszítettünk, nem a földben pihennek, hanem bent lakoznak a szívünkben.

Szép szó sok jó barátot szerez, és megengeszteli az ellenségeket; nyájas beszéd jó embernél bőven adódik. Sok emberrel élj egyetértésben, de bizalmasod ezerből csak egy legyen! Ha barátot szerzel próba árán szerezd, és ne bízzál meg benne túl hamar; mert van, aki jó barát a maga idejében, de nem áll helyt a szorongatás napján. Van barát, aki ellenséggé válik, olyan barát, aki piacra visz gyűlölséget, viszályt és szitkot. Van barát, aki asztaltárs, de nem áll helyt a szükség napján. A barát, aki bejáratos, egyenlőnek tartja magát veled, és adja az urat házad népével szemben; amelyik azonban szerény előtted és színedet kerüli, azzal egyetértő, jó viszonyban lehetsz. Tartsd magadat távol ellenségeidtől, és légy résen barátaiddal szemben! A hűséges barát erős menedék, aki ilyenre akad, kincset talál! Az igaz barátnak nincsen mása, az igaz értékét nem lehet arannyal, ezüsttel mérni! A hűséges barát élet és halhatatlanság írja; azok találják meg, akik félik az Urat. Aki féli Istent jó barátnak is, mert amilyen ő maga, olyan a barátja is.
(Biblia)
Nem vagy egyedül!

Tudd, hogy nem vagy egyedül,
Barátok várnak, seregestül!
Rájuk számíthatsz mindig,
Engednek majd vállukon sírni,
S mosolyod őket is mosolyra készteti..
Titkaid dobozai ők,
Melyet lakattal biztosítottál,
Álmaid, vágyaid őrzői
Melyeket magad előtt láttál..
Mindig melletted állnak,
S veled sosem kiabálnak,
Megértik amikor szenvedsz,
Mikor éppen feledsz, vagy szeretsz!
Ha elhanyagolod őket, akkor is szeretnek
És Te is ott vagy nekik, s őket ugyanígy szereted!
Az ellágyuló szív csak a szeretet szelíd rezdüléséért él. A szeretet halvány reménysége hozza el a hosszú éjszaka sötétjén át a hajnal fényét, és a szeretet, még ha oly parány is, mint a leghalványabb csillag pislogása, fenntartja az oltárnál világló fény ragyogását. S egy napon a szeretet e végtelenül halvány fényében a szeretett megleli útját, előlép a csendben, a nyugalomban, e parányi, csöppnyi kis szeretettől vonzottan, mely a beteljesedés reményében nyitva tartotta az ajtót; a beteljesedés reményében, hogy majd egy napon az éj sötétje utat ad a tiszta égen ragyogó déli nap fényének. A szeretet szorítása gyengéd, mégis szilárd és erős. A szeretet dicsősége a gyengédség és erő dicsősége. Az ember gyengéd akar maradni a szeretet erejében. A szeretet ereje teszi gyengéddé és szilárddá; gyengévé a rosszban, erőssé az igazságban; megbocsátóvá a hatalomban, és kegyelmet hoz mindenütt az életben. És ez a szerencsések sorsa. A szeretet a szerencsések kincse. A szeretet teljessége minden sors célja.
Miklya Anna
Együtt táncolunk, te kicsit jobban

Nem félek semmitől csak magamtól,
mondtad, én persze mindentől
félek még magamtól is, válaszoltam.
Jó, legalább megértjük egymást.
Tündérek üldögélnek a hamutartóban,
tenyerükbe támasztják vízcsöppnyi
arcukat, térdig szürke kicsi lábuk.
Egykedvűen söpri őket szemétbe
a pincér, sikoltásuk nem hallatszik,
ezüst galambod csonkított szárnnyal
felrepül.


Meglőtték ezüst galambod szárnyát,
meg-megbicsaklik karcsú röpte,
fel-le köröz vörös szemmel, mint valami
őrült. Mit tudod te, milyen hosszúak az
éjszakák, és meddig nyúlnak éles karmaik.
A napba öltözöm, és a nap színébe,
mohón keresem a válaszokat
csillogó szavak után kutatok
az égen, így botlom meg
szüntelenül ebben a szürke
uszályban. De ha nincs levegőm,
mit tegyek? Merre kiáltsak
szomjomban? Kire fordítsam
végképp megvakult szemeim?

FantasiaA sötét Éj borzalmas palotája áll ott, kék felhők közt elrejtőzve egészen. Nüx palotája előtt áll Íapetosz fia, Atlasz, s tartja fején az eget, meg-megtámasztva kezével, nem lankadva; a rézküszöbön jön szembe naponta Éjszaka és Nappal, s egymás közelébe hogy érnek, egymást üdvözlik, de az egyik jön ki az ajtón, megy be a másik, nincs együtt soha otthon a kettő, mert ha az egyik házon kívül járja a földet, bennmarad és ott vár idejére a házban a másik, míg a sor aztán rákerül és útjára elindul.

Minden ember csak szeretne olyan lenni ,mint amilyennek mondja magát!

Anikótól halottam ezt a mondatot.Elgondolkodtam milyen igaza van .Sok ember gőgjében és haragjában biztos vitatkozna vele,próbálná meggyőzni már pedig nincs igazad .De ha az iróniánk ,a gőgünk és az egonk mögött, meg keressük az igazi ÉNÜNKET,akkor őszintén bevallhatjuk igaza van.
Én csak a magam nevében beszélhetek ,mert csak magamat ismerem.Én is szeretnék jó lenni,segíteni ott ahol csak lehet ,nem haragudni senkire,és nem bántani senkit.De nem mindig sikerül!!Van hogy pont azzal bántok embereket,hogy jót cselekszem,Ilyenkor ijesztő látni hogy mekkora zűrzavart és káoszt okoztam vele,pedig csak jó szándék vezérelt.Hibásnak érzem magamat,és megfogadom többet nem teszem.De most van az első becsapás magammal szembe ,mert újra segíteni fogok még ha zűrt is kavarok vele.Mert ilyen vagyok/önző dolog mi??/nem tudok rajt változtatni.Mindig azt mondom nem fogok megsértődni bárki bármit mond.Mekkora hazugság ez is ugye ,hogyne sértődne meg az ember ,főleg ha attól hallja akit szeret.Ezerszer megígértem magamnak,nem bántom azokat akiket szeretek, ha nem is szándékosan de folyamatosan bántom őket .Naponta többször csapom be saját magamat .Még magamhoz se vagyunk őszinte akkor másokhoz hogy is lehetnék.
Hány ígéretet szegünk meg a szeretet nevében ?Hányszor de hányszor hazudunk kegyesen vagy gátlástalanul?
A Nagy titok című blogjában olvastam oszthatjátok az észt az okos és bölcs idézetekkel ,akkor se fogtok többet tudni az igaz szeretetről.
Hát nem is !!Mindenki csak olvas de nem érti azt amit olvas.Ha mindenki olyan bölcsen gondolkodna ,mint amilyen idézetekkel dobálózik ,akkor csupa jó és szeretetre való emberek futkosna ebben az örült világban.Én is ilyen idézet dobálózós voltam!!!Már nem dobálózok az idézetekkel,csak akkor szólok ha az tényleg belőlem jön.Olvasom csak a sok emberkét és csak gondolkodom.
A szeretetről csak annyit.Aki nem tudja elfogadni a szeretet kapás képességét ,azt nem is szeret jól.Mert nem azzal okozzuk a legnagyobb örömet ,hogy adunk,hanem azzal ha elfogadjuk amit a szeretet embertől kapunk,és látja rajtunk az őszinte örömöt.
Én se tudok jól szeretni,mert csak adni tudok ,de kapni nem .És nem tudok rajt változtatni .Folyamatosan ezzel is becsapom magamat,képzeletben ezerszer lejátszom mit kéne tennem ,tudom is ,de megvalósítani sose sikerül.
Igen szeretnék olyan ember lenni amilyennek mondom magamat ,de nem sikerül.Szeretném ha spontán megtudnám tenni a világ legegyszerűbb dolgát,átölelni azt akit szeretek .És nem irigyen figyelni hogy a többi embernek ez minden erőfeszítés nélkül megy.Szeretnék oda menni a barátomhoz és spontán beledöngölni az ágyba ,és nem attól félni ,hogy vág pofán érte.
Igen a Félelmeimtől szeretnék megszabadulni,mert amíg a félelem erősebb bennem addig ,nem tudok olyan ember lenni mint amilyennek mondom magam!!!
Amíg félelemben élek a saját lelkemben addig nem mondhatom azt,hogy én olyan ember vagyok amilyennek mondom is magam.
Szerző:Szalai Mónika

Tudnod kellene Te Igazi EMBER vagy....
-Egy kislány a szüleivel étterembe megy!
A pincér az asztaluknál áll,míg ők az étlapot olvassák."Én egy hamburgert kérek".-mondja a kislány.
Az anya ránéz az apára és így szól:"-Mit szólnál egy görög salátához?""Nagyszerű"-válaszolja az apa."Három görög saláta lesz"-mondja az anya a pincérnek.A pincér odafordul a konyha felé,és bekiabál:"Két görög sali és egy hamburger."" Látod mami azt hiszi igazi vagyok".
Szóval te is azt gondolod,hogy én igazi vagyok?Igen még akkor is,ha te magad nem is hiszed!
Köszönöm,hogy a barátod lehetek..........

Az OTT sohasem jobb, mint az ITT. Hiszen ha egyszer elértél ODA, az OTT-ból ITT lesz, és megint úgy fogod látni, hogy egy másik OTT sokkal vonzóbb.

Csak légy, aki vagy és beszélj szíved mélyéről, ennél többet senki se tehet.

Szeretettel Monanak és Babynak!

Fofas
Mikor még éltem, azt hittem, ahogyan ti is, hogy az idő legalább annyira valóságos és kézzel fogható, mint én magam, vagy valószínűleg még inkább. Azt mondtam, "egy óra", mintha csak látnám, és "hétfő", mintha ott lenne valahol a térképen. Siettem percről percre, napról napra, évről évre, mintha valóban egyik helyről a másikra haladnék. Mint mindenki más, én is egy házban éltem, amely a másodpercek és a percek, a hétvégék és az újesztendők tégláiból állt, és sohasem hagytam el, míg meg nem haltam, mert nem volt más kijárat. Most már tudom, hogy nyugodtan ki-be sétálhattam volna a falakon.
Huuuu nem esik be az esőőő!! Hajrááá... :-)

Fofas


Egy közeli tóparton ülsz...

Egy közeli tóparton ülsz, s a messzibe eltekintesz...
Fájó szíved nem tud nyugodni, hiányzik egy ember, ki sose lehet a tiéd.
S érzed, hogy egy könnycsepp megy végig az arcodon...
Felkiáltanál a szenvedéstől, de nem teszed.
Nem akarod gyengeséged mutatni.
Gyorsan jönnek a percek, s lassan mennek,
szinte megáll a világ.
Kiakarod magad zárni e "gyötrelmes" életből!
Minden egyes nap imákba foglalod azt, kiért mindent megtennél.
S mindig csak Róla álmodozol...
Drága angyalok, ti feleltek érte!
Hozzátok el nekem, s küzdjetek érte!
Csak Nektek!..: A JÓÓÓÓ bárány nem bééégeeett...

FofasMEGVÁLTOZTATNI,CSAK ÖNMAGUNKAT LEHET!!!!

Szeretet... Mi is a szeretet? Érzelem...? De valóban érzelem? Ennél több... A szeretet nem érzelem, hanem cselekvés. A szeretet mindig a másik emberért létezik. Nem azért szereti a másik embert, mert "viszontszeretetet" vár. Örül a viszontszeretetnek, de nem azért szeret, hogy őt szeressék. A valódi szeretet nem vár a másik szeretetére, már akkor is szeret, amikor a másik ember még nem szeret, és azután is szeret, amikor a másik már nem szeret. Szeretni annyit jelent: adok, nem pedig kapok. Adom önmagamat, adom örömöm, bánatom, érdeklődésem, együttérzésem, barátságom, hálám, értelmem...
A szeretet lényege a másik-centrikus gondolkodás és cselekvés. A szeretet törődő és felelősségteljes. Figyel a másik ember kimondott és kimondatlan igényeire. Szükséges hozzá a másik ember tisztelete. Akit szeretek, annak tisztába vagyok egyéniségével. Őt szeretem, nem egy illúziót, egy képet, és nem azt, akinek szerintem lennie kéne. Ehhez pedig ismernem kell őt.
Szent Ágoston mondta, nem lehet valakit szeretni, akit nem ismerek, és nem lehet megismerni valakit, akit nem szeretek. A szeretet lényege, hogy nem függ semmitől. A szeretet elfogadás. A szeretet elfogadja a másikat, ahogy a másik van. Nem akarja megváltoztatni. Megváltoztatni csak önmagunkat lehet. Lehetetlen mások szeretete önmagunk szeretete nélkül. Szeretni azt jelenti, fény és melegség vagyunk a másik számára. Minél inkább szeretünk és odaajándékozzuk magunkat, annál értékesebb lesz életünk..

Senki sem....

Senkinek sem biztos a holnapja, sem fiatalnak sem öregnek. Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz. Ezért ne várj tovább, mert sajnálni fogod a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre... Tartsd magad közelébe azokat, akiket szeretsz, akik neked a legfontosabbak és súgd a fülükbe mekkora szükséged van rájuk. Bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mond nekik: sajnálom, köszönöm, kérem, bocsáss meg... Mondd ki a szerelmes szavakat... a szavakat... mert senki sem fog emlékezni Rád a gondolataidért...
Amit egyszer megtettél, egyszer megbánhatod. Amit nem teszel meg, azt viszont lehet, hogy egész életedben bánni fogod.
...Vannak akik megijednek attól, hogy másként is élhetnének. És attól, hogy a világ mégsem annyira... sz.... Vannak akik úgy hozzászoknak a dolgokhoz - még a rossz dolgokhoz is - hogy nem mernek változtatni. Az ilyen emberek feladják. És ha ők feladják, mindenki veszít!

Sohasem maguk a körülmények szabják meg kedélyállapotunkat, hanem mindig a hozzáállásunk a körülményekhez.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!